perjantai 21. elokuuta 2015

Ryhmäneuvontaa ja "Matruusin" tuomia uusia tuulia

Ryhmäneuvontaa


Neuvo 2020 -järjestelmän puitteissa pystyn antamaan neuvontaa myös ryhmille. Ryhmäneuvonnassa "neuvontakulut" jakautuvat ryhmän jäsenien kesken tasan eli neuvontatukisummaa on esim. viiden hengen ryhmällä käytössään viisinkertainen määrä yksityisneuvontaan verrattuna.

Kuvassa olevan ryhmän kanssa kävimme läpi mm. jatkuvan kasvipeitteisyyden mahdollisuuksia syyskasvien avulla ja ip-kasvinsuojelua kuminan rikkatorjunnassa.


Ryhmäneuvontaa valveutuneille Kemiöläisviljelijöille

"Matruusia"


Suureksi pettymyksekseni syysrapsin kylvö jää tältä kesältä tiallamme väliin. Olosuhteet olivat aikaisen kauran suhteen hiukan liian vaikeat ja puinnin alkuun päästään vasta nyt. Rapsin kylvöikkuna on kuitenkin jo sulkeutunut ja suunnitelmia oli muutettava. Jotain on myös tehtävä toisin, tällaisen "myöhästymisriskin" minimoimiseksi.

Pitkin kesää mielessä on muhinut ajatus syysohran siementuotannosta, jonka mahdollisuutta minulle Keskolta tarjottiin jo keväällä. Lopullinen päätös tuli tehtyä jokin aika sitten, rapsin väliin jäämisen vuoksi. Nyt onkin kaksi pussia Matroksen kantasiementä varastossa odottamassa kylvöä. Vain kolmella tilalla Suomessa on tämä sama mahdollisuus. Kieltämättä hiukan jännittää...

 Riskit ja talvituhon mahdollisuudet ovat isot, mutta uutta on aina kokeiltava ja tyhjänhän saa pyytämättäkin. Uskon kuitenkin että huolellisesti kaikki vaiheet tekemällä pääsen vähintään tyydyttävään lopputulokseen. Toisaalta mahdollisuudet ja syysohran edut on hyvät ja tarpeeksi aikainen esikasvi rapsille on se mitä kaikin tavoin haen.

Tämän kesän Matros-kasvustot ovat olleet erinomaisia ja elävän elämän hehtaarisadot liikkuvat kahdeksan tonnin molemmin puolin. Itselläni tavoitteena on siemenkelpoinen yli viiden tonnin sato.


Syysohra Matros

ps. Tänään loultakin koitan kovia kokeneen Riinan puintia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti