torstai 4. kesäkuuta 2015

Rapsipäivä ja kuminan kylvö

Rapsipäivä:

2.6. oli jälleen "the työpäivä" ja tämän kesän yksi neuvojayrittäjän kohokohdista. Koolle kutsumani Rapsitapahtuma oli menestys ja tyytyväisiä kommentteja on kulkeutunut korviini. Suurkiitokset KAIKILLE mukana olleille! Tapahtuma täytti tarkoituksensa ja uskallan sanoa että hiukan enemmän näemme kauniissa Suomessamme keltaisia peltoja ensi kesäkuussa, kuin nyt.

Tunnelmakuvia tapahtumasta löytyy Toivon Tilan Face-sivuilta. Kommentit ovat tervetulleita ja  kehittämisehdotuksia otetaan ilolla vastaan.

Syysrapsipäivä, Toivon Tila (kuva, Jaana Kuisma)Kuminan kylvö:

Tilaisuuden jälkeen laitettiin vielä töpinäksi ja kylvettiin kuminaa herneen "alle" 5 ha alalle. Tarkoitus oli jossain välissä kylvää kumina tavallisella vannaskoneella, mutta herneen nopean kehityksen, säiden "ronklaamisen" yms. seurauksena päädyin kuitenkin alkuperäiseen suunnitelmaani: Jälleen Köckerling paikalle ja siemenet ripeästi peltoon. Kylvömäärä oli 18 kg/ha. Ja vettä tuli päälle saman tien valmiiksi kosteaan maahan 8 mm. Itänee? Normikesänä en tätä uskailtaisi koittaa, mutta nyt vettä piisaa.

Taustalla 25.4.  kylvettyä hernettä.
Vaikka herneen taimet olivat osa jo pinnalla ja suurin osa juuri tulossa pintaan, ei rikkaäes niitä juurikaan katkonut, vaikka hiukan muuta epäilin.

Tässä taimia rikkaäeskylvön "jäljiltä". (Hiukan pyyhin pintamultaa varovasti päältä pois ennen kuvan ottoa.)


Ja tämän kertaisena "loppukevennyksenä" rapsikasvustoa. 170 cm menee rikki jo pisimmissä Vectrayksilöissä!! Kukkaloisto on nyt siinä pisteessä että silmiin sattuu kun kasvustoa katsoo!
170 cm pituista Vectraa 4.6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti