sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Syysrapsit heräilee

Tänään kävin kuvailemassa syysrapsejani. Kaikilla lohkoilla näkyy jo pientä vihertymistä kaikkein ruskeimpaan hetkeen verrattuna. Pientä eroakin kasvurytmissä on havaittavissa eri lajikkeiden välillä.
Kuten kuvista näkyy kaikki lohkot ovat saaneet runsaasti vettä sekä syksyllä että keväällä.
Tarpeeksi suureksi kehittynneet juuret mahdollistivat talvehtimisen ja talvi on ollut suotuisa Salon seudulla kaikille syyskasveille.
Kevätlannoitus on tarkoitus tehdä viikon kuluttua.


Tässä mielestäni paras Pioneer Maximus pr44d06 lohkoistani.
(Lohkon osoite: Vanha Turuntie 690, 24910)


"06":sta lähempää 

Tämäkin "06":sta



Dekalbin Sensei näyttäisi starttailevan hiukan "06":ia nopeammin.
Dekalbin kaikki "Se"-alkuiset lajikkeet ovat puolikääpiöitä: esim. DK Secure, DK Sequia jne.

Securea oli viljelyssä itselläni 09-10 ja kasvusto talvehti varsin hyvin. Useista eri seikoista johtuen sato tosin jäi alle kahteen tonniin. Jälkeenpäin moni asia onkin minulle "auennut" ja silloin ensimmäisenä kokeiluvuonna mahdollisuudet kovaan satoon olivat jo "ilmassa".





Pioneer Maximus px111CL oli syksyllä alkukehitykseltään todella nopea. Nopeus on tärkeä ominaisuus, joka edesauttaa talvehtimisen onnistumista (sallii siis myöhäisemmän kylvön) ja edistää syysrapsin viljelyn yleistymistä meillä. Tällä lohkolla syksyn sateet olivat vieläkin runsaammat kuin ylempien kuvien lohkoilla.



DK Imistar CL on tässä vaiheessa kaikkein ruiskein ja heräilee lajikkeistani hitaimmin, tosin varjoisampi kasvupaikka voi vaikuttaa hiukan asiaan.




Tässä rinnakkain "111" ja Imistar (oik.)

Etualalla näkyy miten iso merkitys kynnöllä (syvällä muokkauksella) on syysrapsin viljelyssä. Kuivuuden takia kyntämättä jäänyt päiste ainoastaan jyrsittiin. Taimia siihen ei juurikaan kehittynyt, koska juuri ei pystynyt pureutumaan kivikovaan maahan. (Vaikka runsaat sateet sitä pehmensivätkin.)


Eri lajikkeista Vectra on startannut nopeiten ja on yleiskuvaltaan vihrein.
(Taustalla Ceylon -syysvehnää.)
Myös tällä lohkolla vesimäärät syksyllä olivat todella suuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti